Megkapta a környezethasználati engedélyt a debreceni akkumulátorgyár

Belpol

A kormányhivatal szerint minden eddiginél szigorúbb feltételeket szabtak a beruházónak.

Lezárta a helyi kormányhivatal a Debrecen Déli Ipari Parkba tervezett akkumulátorgyártó üzem ügyében indított környezethasználati eljárást. A közlemény szerint "minden eddiginél szigorúbb feltételekkel" adták ki az engedélyt, "több esetben a jogszabályokban meghatározottnál is szigorúbb határértékek betartását, és gyakoribb ellenőrzéseket" írtak elő.

A kormányhivatal szerint az "összevont környezeti hatásvizsgálati és egységes környezethasználati engedélyezési eljárás a legalaposabb hatósági engedélyezési eljárások egyike, amely garantálja, hogy a beruházásnak a lehető legszigorúbb környezetvédelmi feltételeknek kell megfelelnie".

Az engedély talaj-, levegő-, természet-, víz- és zajvédelmi előírásokat is tartalmaz a beruházó számára. 

"Emellett a hatóság a döntésében több esetben a jogszabályokban meghatározottnál is szigorúbb határértékek betartását, és gyakoribb ellenőrzéseket írt elő."

A kínai CATL tavaly november 28-án nyújtott be engedélyezési kérelmet, a döntés február 18-án válik véglegessé. Ekkor teszik majd közzé a teljes dokumentumot is, egyelőre csak a kivonata elérhető.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?