11 ezer aláírást gyűjtöttek a debreceni akkumulátorgyár ellen tiltakozók

  • narancs.hu
  • 2023. február 9.

Belpol

Este is tüntetnek. 

11 ezer aláírást tartalmazó petíciót adtak át a debreceni városháza illetékesének az akkumulátorgyár ellen tiltakozók, este pedig újabb tüntetés kezdődik a városban – számolt be az rtl.hu

 

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón arról beszélt, hogy százmilliárdos nagyságrendű támogatást nyújt a kínai CATL akkumulátorgyárának helyet biztosító debreceni ipari park fejlesztéséhez.

A miniszter azokra a sajtóhírekre reagált, amelyek szerint a kínai CATL 320 milliárdos állami támogatást kap. A Híradó kérdésére Gulyás Gergely megerősítette: a cég közvetlen támogatást is kap, ennek mértékéről azonban még nem döntöttek.

Gulyás azt is elmondta, hogy a beruházás csak a legszigorúbb környezetvédelmi előírások mentén valósulhat meg, és semmilyen megalapozott aggály nem merülhet fel, ezt bíróság előtt is bizonyítani kell, ha oda kerül az ügy.

Nem terveznek különleges gazdasági övezetet létrehozni Debrecenben, Gödön és Iváncsán szerinte joggal indultak ki abból, hogy a beruházás adóbevételeiből a térségi önkormányzatok is részesüljenek. Komoly verseny van a beruházásokért, az biztos, hogy a küföldi érdekeknek felel meg, hogy ezek ne Magyarországon valósuljnak meg, de ez nem jelenti azt, hogy minden tiltakozó ügynök lenne.  

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk