Megpróbálták meggyújtani Budapest legóoroszlánját

  • narancs.hu
  • 2022. október 31.

Belpol

Nem járt sikerrel, de a szobor néhány kockája megolvadt. 

Október 27-én pár órára a Lánchídra került egy legóoroszlán, ami az eredeti kőoroszlán mintájára készült mintegy 850 ezer darab legóból, később viszont átkerült a Clark Ádám térre, ahol bárki közelről megcsodálhatja. 

A 24.hu arról ír, hogy a közel három tonnás, összeragasztott elemekből álló szobrot mindenféle extra rétegekkel látták el, amik óvják az időjárástól és például a graffitiktől, ugyanakkor a rongálással szemben védetlen az oroszlán, és valaki máris próbálkozott a legóelemek meggyújtásával, kevés sikerrel.

A gyújtogatás nyoma a szobor jobb oldalán, a hátsó részén látszik, közel az oroszlán lábához és farkához, néhány alkatrész meg is olvadt, de komolyabb kár nem keletkezett.  

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk

Helyreigazítás

  • narancs.hu

Helyreigazítás a Varga Judit férje vette át azt a céget, amivel a kormány külföldi termőföldeket akart venni  című cikk miatt.