Mégsem indul a kutyapártos Kovács Gergely a XII. kerületi polgármester-választáson

  • narancs.hu
  • 2024. március 10.

Belpol

Pártja nem támogatta az előválasztást.

“Semmi értelme, hogy mi is, meg az ellenzék is elinduljunk, mert akkor simán nyerne mindent itt a fidesz, úgyhogy akkor mi inkább nem indulunk a kerületben semmilyen formában” – olvasható a Magyar Kétfarkú Kutya Párt XII. kerület Facebook oldalán.

Mint Kovács Gergely pártelnök fogalmaz a posztban, “lett volna egy tök jó lehetőség rá, hogy én polgármester legyek és kutyapártos legyen a testületben a fele képviselő, ez részben előválasztáson dőlt volna el, ami szerintem simán nyerhető lett volna”. Ezt a kutyapárt többsége nem támogatta – tette hozzá.

A poszt alá Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere is kommentelt: "Kovács Gergőnek reális esélye van arra, hogy 5 év munka után polgármester legyen egy fideszes fellegvárban. A többi kerületi ellenzéki szereplő magatartása és ajánlata is azt mutatja, hogy ebben támogatják őt.

Nem tudom elképzelni, hogy egy párt kihagyja azt a lehetőséget, hogy az elnöke és képviselői valódi pozíciókhoz, valódi cselekvési lehetőséghez jussanak. 

Ez butaság, nem hiszem el. Biztos valamit rosszul számoltatok a szavazásnál" – írja Baranyi.

Mint a hvg.hu emlékeztet, a Hegyvidéken több lehetséges ellenzéki jelölt neve is felmerült, Kovács Gergely is jelezte, hogy beszáll a versenybe. Őt követte a Momentum, akik a kerület korábbi rendőrkapitányát, Farkas Csabát jelölték, majd az LMP közölte, hogy Kendernay János korábbi társelnököt indítanák. A kerületet negyedik ciklus óta vezető fideszes Pokorni Zoltán nem indul újra, helyette Fonti Krisztinát indítja a kormánypárt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk