Mégsem kell ideiglenes helyre költöznie a Természettudományi Múzeumnak?

  • narancs.hu
  • 2020. február 12.

Belpol

Egy dolgozóknak küldött főigazgatói levél szerint legalábbis nem.
Változás történhetett a kormány terveiben a Magyar Természettudományi Múzeum költöztetésével kapcsolatban, írja az Index. A lap több forrásból úgy értesült, hogy a múzeumnak nem kell ideiglenes helyre költöznie.


Bernert Zsolt főigazgató ugyanis levelet küldött a múzeum alkalmazottainak, amiben közölte velük, hogy személyesen egyeztetett a miniszterelnökkel, aki pedig arról tájékoztatta a főigazgatót, hogy a költözés ugyan továbbra is napirenden van, viszont az intézménynek nem ideiglenes helyre kell majd mennie.

Ráadásul a főigazgató levelében nem szerepelt a korábban kiszemelt Debrecen, így a dolgozók elkezdtek reménykedni abban, hogy a múzeum maradhat a fővárosban.

A lap érdeklődött mind a Természettudományi Múzeumnál, mind az Emminél, ám azok egyelőre nem közöltek friss információkat.


Arról, hogy a múzeum több budapesti helyszínjavaslattal is előállt az elmúlt években, de mégis Debrecen mellett döntött a kormány, Matskási Istvánt, az intézmény volt főigazgatóját kérdeztük február elején.

Maradt volna Budapesten a Természettudományi Múzeum, de a kormány nem hallgatta meg a javaslatait

A múzeum több budapesti helyszínjavaslattal is előállt az elmúlt években, de végül mégis Debrecenbe kell költöznie. Matskási Istvánt, az intézmény volt főigazgatóját a döntés körülményeiről és szomorú következményeiről kérdeztük. Évek óta tisztázatlan a Magyar Természettudományi Múzeum helyzete, miután a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Ludovikára költöztetésével fokozatosan ellehetetlenült a múzeum működése - erről Matskási István volt főigazgató beszélt a Magyar Narancsnak adott interjújában.

Figyelmébe ajánljuk

„Egy egyházpolitikai harc kellős közepébe kerültem” – állítja a pünkösdi egyház ügyében meggyanúsított volt intézményvezető

A nemrég lezárult nyomozás 18 milliárd forintos kárértéket állapított meg a Magyar Pünkösdi Egyház intézményrendszerét érintő költségvetési csalás ügyében. Az egyik érintett, jelenleg bűnügyi felügyelet álló volt intézményvezető szerint viszont az ügy csak az egyházon belüli harcok eredménye, és a nyomozás is tendenciózus volt.