Mégsem veszi át a Mol a hatósági ár miatt bezárt benzinkutakat

  • narancs.hu
  • 2022. március 21.

Belpol

Egyelőre, mert a társaság szerint az ellátás a kutak átvétele nélkül is biztosított.

Több kút működtetésére is felkérte a Molt a kormány, de a helyzetelemzést követően úgy látták, hogy az érintett térségekben biztosított az üzemanyag-ellátás. Az érintett kutak 20 kilométeres körzetében egy vagy több üzemelő töltőállomás is található. Ez azt jelenti, hogy az érintett kutak átmeneti üzemeltetése nélkül is jut elég üzemanyag minden helyi lakos számára vagy Mol vagy akár versenytárs szolgáltatótól – közölte az olajtársaság a 444.hu-val.

Népszava írt korábban, hogy három, 48 órán túl zárva tartó hazai töltőállomás ideiglenes tovább üzemeltetésére az illetékes Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) már kirendelte a MoltA kutak azért volt kénytelenek bezárni, mert nem kaptak üzemanyagot a Moltól mint nagykereskedőtől.

„Természetesen ha olyan további helyszínek merülnek fel, ahol nem biztosítható az egyenletes és könnyen elérhető üzemanyagellátás, a Mol a jogszabály értelmében átmeneti időre átveszi az adott töltőállomások üzemeltetését. Stratégiai vállalatként ezt akkor is megtesszük, ha ez többletköltséget jelent a vállalat számára” – tette hozzá a társaság.

(444.hu, Népszava)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk