Megsemmisítette a bíróság a Normafára tervezett sífutó- és szánkópálya engedélyeit

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 17.

Belpol

Pedig a XII. kerület már közpénzmilliárdokat költött a tervekre. 

Bár a Hegyvidéki Önkormányzat a központi költségvetésből kapott forrásokból megkezdte a kivilágított és hóágyúzott sífutó-, valamint szánkópálya tervezését, a Fővárosi Törvényszék megsemmisítette a Normafára épített sífutó- és szánkópálya engedélyeit – írja a nepszava.hu. A Védegylet Egyesület vasárnapi közleményében kiemeli: a Normafa úgynevezett „rehabilitációjának” 2013-as programja központi eleme volt a történelminek nevezett sportterület helyreállítása, elsősorban a síélet feltámasztása.

A Védegylet emlékeztetett, hogy

a Normafa természetes állapotának megóvásáért aggódók számos érvet hoztak fel a tervek ellen.

Ezek közül a mesterséges hó és a megvilágítás negatív környezeti hatásai voltak középpontban, de sokan hangsúlyozták, hogy a budai hegyek klimatikus viszonyai, a tengerszint feletti 470 méteres magassága nem teszik alkalmassá a mesterséges hó gyártására és megőrzésére.

Az éghajlat ugyanis jelentősen változott azóta, hogy évtizedekkel ezelőtt a Normafán telente sokan síeltek, ráadásul az igények is megváltoztak, a sípályák működtetése elképzelhetetlen hóágyúk és kivilágítás nélkül. Márpedig, ahogy azt a civil szervezet a honlapján megjegyezte, keresetüket még a beruházás megkezdése előtt adták be.  A Hegyvidéki Önkormányzat annak tudatában költött a hóágyúzott pályákra közpénz-milliárdokat, hogy – mint ahogy történt – elveszítheti a pert és az egész „fejlesztés” akár a kukába is kerülhet – fogalmaztak.

Mint a közleményben írják, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal a törvényszék döntése alapján megkezdte az engedélyek átdolgozását.

Normafán egyéb nemes célra is elment kétmilliárd forint közpénz:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Ellopták a hőgyészi kastély fölül a tetőt

Az egykor Ghaith Pharaonhoz tartozó kastély tetején jelenleg befolyik a víz, miután valakik lelopták a tetőről a rézborításokat. A kastély céges tulajdon, a kézbesítési megbízott elérhetetlen, az önkormányzat csak annyit tehet, hogy közpénzen fóliát tetet fel a további állagromlás megelőzésére, de ez nem feladatuk.