Megszökött egy rab a martonvásári börtönből, néhány órán belül elfogták

  • narancs.hu
  • 2024. július 4.

Belpol

Mindössze 50 napos elzárását töltötte az intézményben. 

„A Közép-Dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet egyik - alacsony biztonsági besorolású fogvatartottja - engedély nélkül távozott 2024. július 3-án a börtön martonvásári objektumának területéről. A férfi kisebb súlyú bűncselekmény elkövetése miatt töltötte itt mindössze 50 nap időtartamú elzárását. A büntetés-végrehajtási intézet és a rendőrség azonnal megkezdte a 31 éves fogvatartott felkutatását, amely jelenleg is nagy erőkkel tart" – közölte a feol.hu-val a BVOP Kommunikációs Főosztálya szerda este. 

A lap szerint a körözött személy kisebb lopás vétsége miatt ítélték el, piti bűnözőnek számít, nem veszélyes, ráadásul a büntetésének egy részét már letöltötte, így némileg érthetetlen a cselekedete, amivel ráadásul egy többéves börtönbüntetést kockáztat meg. A szökött személyt nagy erőkkel keresik, így könnyen elképzelhető, hogy a 31 éves fogvatartottat rövid időn belül elfogják.

A BVOP csütörtök reggel arról adott ki közleményt, hogy néhány órán belül elfogták az elzárásos fogvatartottat. „A Közép-dunántúli Országos Bv. Intézet martonvásári objektumából július 03-án engedély nélkül távozó fogvatartottat néhány órán belül a büntetés-végrehajtás speciális műveleti egysége elfogta. Előállították a Gárdonyi Rendőrkapitányságra, majd a baracskai objektumba szállították. Elszámoltatása folyamatban van. A férfi kisebb súlyú bűncselekmény elkövetése miatt töltötte itt mindössze 50 nap időtartamú elzárását” – fogalmaztak a közleményben. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk