Megvágták a koronavírusosztály ápolóinak bérét a Szent Jánosban

  • narancs.hu
  • 2020. május 20.

Belpol

A kórház szerint azért, mert csökkent a dolgozók leterheltsége.

A budapesti Szent János kórházban május 1-jétől 180 százalékról 150 százalékra csökkent a koronavírusos betegekkel foglalkozó dolgozók óradíja, erősítette meg a kórház az Indexnek kedden este.

Korábban az ügyet a Demokratikus Koalíció hozta nyilvánosságra egy belső levelezésre hivatkozva. A kórház azt írta a hírportálnak válaszlevelében, hogy a hír igaz, és azért csökkentették az órabért, mert a járványhelyzet javulásával csökkent a leterheltsége az ápolóknak, ugyanakkor hangsúlyozták, hogy az ő intézményük azok közé tartozik országosan, ahol a legjobban keresnek a a dolgozók.

Ápoló segít beöltözni egy orvosnak a Szent János Kórházban

Ápoló segít beöltözni egy orvosnak a Szent János Kórházban

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Szent János válaszában hangsúlyozta azt is, hogy más intézkedéseket is hoztak, például 15 nap fizetett távollétet biztosítanak a gyermekelhelyezést megoldani nem tudó szülőknek.

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.