Megvágták a koronavírusosztály ápolóinak bérét a Szent Jánosban

  • narancs.hu
  • 2020. május 20.

Belpol

A kórház szerint azért, mert csökkent a dolgozók leterheltsége.

A budapesti Szent János kórházban május 1-jétől 180 százalékról 150 százalékra csökkent a koronavírusos betegekkel foglalkozó dolgozók óradíja, erősítette meg a kórház az Indexnek kedden este.

Korábban az ügyet a Demokratikus Koalíció hozta nyilvánosságra egy belső levelezésre hivatkozva. A kórház azt írta a hírportálnak válaszlevelében, hogy a hír igaz, és azért csökkentették az órabért, mert a járványhelyzet javulásával csökkent a leterheltsége az ápolóknak, ugyanakkor hangsúlyozták, hogy az ő intézményük azok közé tartozik országosan, ahol a legjobban keresnek a a dolgozók.

Ápoló segít beöltözni egy orvosnak a Szent János Kórházban

Ápoló segít beöltözni egy orvosnak a Szent János Kórházban

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Szent János válaszában hangsúlyozta azt is, hogy más intézkedéseket is hoztak, például 15 nap fizetett távollétet biztosítanak a gyermekelhelyezést megoldani nem tudó szülőknek.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.