Megválasztották miniszterelnöknek Orbán Viktort

Belpol

133 igen szavazatot kapott. Két ellenzéki párt nem vett részt a szavazásban.

Orbánt - aki 2010 óta tölti be megszakítás nélkül a kormányfői tisztséget - 133 igen szavazattal, 27 nem ellenében választották meg a képviselők. Ezzel a miniszterelnök újból hivatalba lépett. Orbán Viktor - akit 1998, 2010, 2014 és 2018 után ötödször választottak kormányfővé - ezután esküt tett az Országgyűlésben.

A szavazáson az ellenzék pártjai közül nem vett részt a Demokratikus Koalíció és a Jobbik. Nemmel szavazott korábbi ígérete szerint a Momentum. Szintén nemmel szavaztak az LMP, az MSZP és a Párbeszéd képviselői. A Fidesszel sok tekintetben egy platformon álló Mi Hazánk sem szavazta meg a miniszterelnököt.

OGY - Megv?lasztott?k minisztereln?knek Orb?n Viktort

 
Orbán Viktor miniszterelnök leteszi esküjét az Országgyűlés ülésén
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Eljön kegyelmed Ozorára?

Ozora kis község Tolna megyében, a Tamási járásban, ezerötszázan lakják. Fesztiváljáról híres, történelmileg sok egyébről. Minket ez a sok egyéb érdekelt, pontosabban a történelmi emlékezet, amikor ellátogattunk a faluba.