Novák Katalin első államfői útja Varsóba vezet

  • narancs.hu
  • 2022. május 16.

Belpol

A magyar-lengyel barátságon igyekezhet javítani. 

„Örülök, hogy holnap találkozom Duda elnökkel, akitől 2020-ban vettem át a Lengyel Köztársasági Érdemrend parancsnoki keresztjét. Ígéretemhez híven első nemzetközi utam Varsóba vezet, ahol Andrzej Duda köztársasági elnökkel, Elzbieta Witekkel, a Szejm elnökével és Mateusz Morawiecki miniszterelnökkel tárgyalok” – írja Novák Katalin köztársasági elnök a Facebookon. 

A magyar-lengyel kapcsolatoknak nem tett jót az orosz-ukrán háború, ugyanis a felek más álláspontot képviselnek; a lengyelek jóval határozotabban ítélik el a putyini agressziót és támogatják Ukrajnát. A viszony javításának tudható be, hogy Novák a szombati beiktatásán mondott beszédében is a szomszédos ország mellett " target="_blank" rel="noopener noreferrer">foglalt állást

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk