Megvan Pesterzsébet harmadik ellenzéki polgármesterjelöltje is

  • narancs.hu
  • 2024. január 10.

Belpol

Sőt, pluszban ott lesz a Mi Hazánk is.

A Momentum is bejelentette a saját polgármesterjelöltjét Pesterzsébeten, ami azt jelenti, hogy már három ellenzéki jelöltje is van 2024-re a kerületnen.

A párt Gyuricza-Somodi Klárát indítja jelöltként, aki nyolc éve önkormányzati képviselő. Szerinte Dél-Pest kerületeit „álcivil fideszes polgármesterek vezetik, és kiszolgáltatják az ott élőket az állampárt akaratának, Pesterzsébet önkormányzata pedig nem hatékony, nem működik együtt érdemben a fővárossal.”

Ha igaza van, ha nincs, nem lesz könnyű dolga bármiféle változást elérni, ugyanis a DK már bejelentette a XX. kerületben Fekete Katalin, illetve az LMP is Szabó-Kellner Katalin indulását, bár a Telex úgy tudja, utóbbit végül vissza fogják léptetni a DK kedvéért, hogy cserébe a DK egy másik kerületben támogassa az LMP-t. 

Van még egy szokás szerint kérdéses ellenzékiségű induló, a Mi Hazánk színeiben kampányoló Tóth Zoltán, de Pesterzsébeten amúgy is kuszák a viszonyok, hiszen a kerület jelenlegi polgármestere az a Szabados Ákos, aki 17 évig MSZP-sként volt a kerület polgármestere, hogy aztán 2015-ben kilépjen, 2019-ben összellenzéki jelölt legyen, majd végül a Fidesz álljon be mögé.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk