Nyolc új meddőségi ambulancia jön létre idén

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. január 10.

Belpol

Bővül a gyógyszerek köre, amelyeket 100 százalékos társadalombiztosítási támogatással írhatnak fel a kezelésben részt vevőknek.

A meddőségi kivizsgálások jobb elérhetősége érdekében még ebben az évben nyolc meddőségkezelési szakambulanciát hoznak létre az országban, és bővül azon gyógyszerek köre, amelyeket 100 százalékos társadalombiztosítási támogatással írhatnak fel a kezelésben részt vevőknek – jelentette be a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára szerdán Budapesten.

A Szent János Kórház Meddőségi Centrumában tartott sajtótájékoztatón az MTI tudósítása szerint Takács Péter  azt mondta, az ellátásokat modernebbé teszik a legfrissebb nemzetközi trendeknek megfelelően. Az államtitkár szerint a rendszert úgy alakítják ki, hogy minimalizálják azon embriók számát, amiket végül nem ültetnek be, és ehhez igazították a finanszírozást is. A kormány célja, hogy minden vágyott gyermek megszülethessen – mondta az államtitkár.

Az állam nagyjából másfél éve vette át a teljes lombikbébi-szektort, azóta beültetést csak állami intézetekben végezhetnek. Az átalakítás feje Vesztergom Dóra nőgyógyász-endokrinológus lett, aki nem mellesleg Novák Katalin köztársasági elnök sógornője. Az ő feladata volt az ágazati-szakmai koncepció kialakítása, a finanszírozás megszervezése, az ellenőrzés és az adatszolgáltatás is, korábban azt mondta, évi 2400-ról 4500-ra emelkedhetne a lombikbébik száma.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.