Nyolc új meddőségi ambulancia jön létre idén

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. január 10.

Belpol

Bővül a gyógyszerek köre, amelyeket 100 százalékos társadalombiztosítási támogatással írhatnak fel a kezelésben részt vevőknek.

A meddőségi kivizsgálások jobb elérhetősége érdekében még ebben az évben nyolc meddőségkezelési szakambulanciát hoznak létre az országban, és bővül azon gyógyszerek köre, amelyeket 100 százalékos társadalombiztosítási támogatással írhatnak fel a kezelésben részt vevőknek – jelentette be a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára szerdán Budapesten.

A Szent János Kórház Meddőségi Centrumában tartott sajtótájékoztatón az MTI tudósítása szerint Takács Péter  azt mondta, az ellátásokat modernebbé teszik a legfrissebb nemzetközi trendeknek megfelelően. Az államtitkár szerint a rendszert úgy alakítják ki, hogy minimalizálják azon embriók számát, amiket végül nem ültetnek be, és ehhez igazították a finanszírozást is. A kormány célja, hogy minden vágyott gyermek megszülethessen – mondta az államtitkár.

Az állam nagyjából másfél éve vette át a teljes lombikbébi-szektort, azóta beültetést csak állami intézetekben végezhetnek. Az átalakítás feje Vesztergom Dóra nőgyógyász-endokrinológus lett, aki nem mellesleg Novák Katalin köztársasági elnök sógornője. Az ő feladata volt az ágazati-szakmai koncepció kialakítása, a finanszírozás megszervezése, az ellenőrzés és az adatszolgáltatás is, korábban azt mondta, évi 2400-ról 4500-ra emelkedhetne a lombikbébik száma.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk