Megveszi az MKB Bank a Sberbank hitelportfólióját

  • narancs.hu
  • 2022. május 26.

Belpol

Ez 35 ezer lakossági és 3 ezer vállalati ügyfelet érint.

Az MKB Bank nyerte a pályázatot, amelyet a végelszámolás alatt álló Sberbank Magyarország hitelállományának átvételére írt ki a Pénzügyi Stabilitási és Nonprofit Kft. Erről a Budapesti Értéktőzsde honlapján adott ki tájékoztatást a bankcsoport. A nyertes és a Sberbank Europe AG leányvállalatának végelszámolója aláírta a megállapodást a Sberbank Magyarország Zrt. mintegy 330 milliárd forint kitettségű hitelportfóliójának megvásárlásáról.

A tranzakció nyomán mintegy 35 000 lakossági és mintegy 3 000 vállalati ügyféllel bővül a bank ügyfélköre.

 Az MKB Bank Nyrt. korábban, a kapcsolódó pénzügyi hatásvizsgálatokat követően nyújtott be kötelező érvényű ajánlatot a Sberbank Magyarország hitelportfóliójának átvételére. 

A Sberbank Europe AG-nál az orosz–ukrán háború nyomán alakultak ki fizetőképességi problémák.

Barna Zsolt, a Magyar Bankholding és az MKB Bank elnök-vezérigazgatója az ügyletről azt mondta, „jelentős méretű és kiváló minőségű, stabil portfólió kerül az MKB Bankhoz”, és ígérte, „az érintett ügyfeleket a legmagasabb színvonalú kiszolgálásban fogjuk részesíteni”.

Az érintett ügyfeleknek egyelőre nincs ügyintézéssel kapcsolatos teendőjük. Az MKB Bank a tranzakció zárását követően, várhatóan két hónap múlva keresni fogja őket a hiteltörlesztéssel kapcsolatban.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Ukrán menekültek Békés megyében: Már el tudjuk mondani magyarul

A Viharsarok közel 80 települése közül csaknem negyven városban és községben élnek ukránok. Többségében háborús menekültek, viszont a katonakorú férfiak teljesen hiányoznak. A Magyar Vöröskereszt térségi szervezete szerint 230-an élnek és dolgoznak Békésben, s már jó ideje a segélyszervezet székházában sajátítják el a magyar nyelvet.