Mészáros új rekordja: kétszeres áron építenek

  • narancs.hu
  • 2019. február 18.

Belpol

Az újpesti jégcsarnok négyzetmétere több, mint egymillió forintba kerül.

"Persze jó könnyen pénzt keresni, de azért mi szeretünk megdolgozni a profitért," vallotta be Mészáros Lőrinc a múlt heti gyáravatóján.

A kijelentésnek szép hátteret at az európai közbeszerzési értesítő hétfői számában megjelent hirdetmény, ami szerint a Mészáros-féle ZÁÉV Zrt. a becsült ár duplájáért épíheti az UTE jégcsarnokát - szúrta ki a 444.

A Szilágyi utcai telepre álmodott jég- és curlingpálya kivitelezését a tender kiírói eredetileg 2,2 milliárd forintra becsülték. A ZÁÉV viszont végül 4,7 milliárdért vállalta el a munkát.

Az eljárás alap műszaki tartalma egyébként csak a jégcsarnok megépítését tartalmazza, a curling csarnok megépítése kiszolgáló helyiséggel, valamint a jégcsarnokhoz kapcsolódó kiszolgáló helyiségek és a csarnokok környezet-, kert-, út- és parkoló kialakítása csupán opcionális rész - derül ki a tender leírásból. Az épületegyüttes alapvetően két előregyártott szerkezetből álló hűtött csarnokból és egy falazott szerkezetű fűtött kiszolgáló épületből fog állni.

Csak semmi extra! A csarnokok alápincézetlenek, ipari padlószerkezettel, az öltözők és az épületek talajnedvesség elleni szigeteléssel ellátottak. .Az oldalfalak vasbeton tartókon, hőszigetelt szendvicspanelek, a csarnokokon lapostető készülne PVC lemez szigetelésű, egyenes rétegrendű, míg az öltözőket magában foglalórész vasbeton zárófödémein fordított rétegrendű, bitumenes lemez szigetelésű extenzív zöld- illetve helyenként kavics leterhelésű lapostetők készülnek.

A Jégcsarnok alapterülete 3962 négyzetméter, amely magában foglal egy darab megközelítőleg 2000 m2 nagyságú jégpályát.

Figyelmébe ajánljuk