Micsoda nap: díszdoktorrá avatták Kásler Miklóst az oroszországi Voronyezsben

  • narancs.hu
  • 2018. november 14.

Belpol

Az ünneplés mellett a miniszter ellátogatott a Don-kanyarba is, hogy az elhunyt orosz katonák emlékművénél koszorúzzon.

Díszdoktorrá avatták Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét hétfőn az oroszországi Voronyezsben a Nyikolaj Burdenko Állami Orvostudományi Egyetem 100. évfordulójára megrendezett ünnepségen - írja az MTI.

A közlemény szerint Kásler Miklós ezt követően tárgyalt Alekszandr Viktorovics Guszev voronyezsi kormányzóval, melynek során egyeztettek többek közt az együttműködésről a medikusképzésben, a képzések kölcsönös támogatásáról. Megegyeztek abban is, hogy bővített egyetemi jegyzetekkel, tankönyvekkel segítik a hallgatókat, és folytatják a diákcsereprogramokat.

Voronyezsi hivatalos útján Kásler Miklós ellátogatott a Don-kanyarba is. Először az elhunyt orosz katonák emlékművénél koszorúzott a miniszter, majd a rudkinói II. Magyar Központi Katonai Temetőben helyezte el a kegyelet virágait a Don menti harcokban elesett, megsebesült vagy eltűnt 125 ezer magyar katona emlékére.

A megkerülhetetlen - Portré Kásler Miklósról, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatójáról

Sebész, onkológus, 24 éve az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Nevéhez köthető a rákgyógyítás centralizálása, módszertanok kidolgozása, de a szakma jelenlegi rossz helyzetéért is sokan tartják felelősnek.

Figyelmébe ajánljuk