Miközben az államtitkár 20 fokról magyarázott a Hír TV-ben, az idős betegek 36-37 fokban hallgatták

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 18.

Belpol

Magyar Péter folytatta a kórházjárást, a Szent Imrében is talált kivetnivalót.

„A Szent Imre Kórházban találkozott a propaganda és a valóság. Miközben az egészségügyi államtitkár 20 fokról és fejlődésről magyarázott épp a Hír TV-ben, az ápolási osztályon az idős betegek őt hallgatva 36-37 fokban, vizes borogatással igyekeztek túlélni. Az átlagnál jobb állapotú kórházban a legnagyobb problémát az ápolóhiány okozza, több osztály fele lezárva, üresen állnak a kórtermek, mert ápolók nélkül nem tudnak több beteget fogadni” – számolt be Magyar Péter.

A Tisza Párt elnöke azt írja, hogy a belgyógyászati osztály ápolóhiány miatt nem fogad betegeket. Tapasztalata szerint WC-papír „természetesen” a Szent Imre Kórházban sem volt mindenhol, fertőtlenítőszer viszont néhány mellékhelyiséget leszámítva igen.

A videóban kiemelték, hogy az egészségügyi rendszert az önfeláldozó dolgozók tartják életben. „Köszönjük az egészségügyi dolgozók hősies munkáját!”

„Itt érdemes megemlíteni egy másik soha meg nem valósult, kormányzati egészségügyi projektet. 2016-ban ígérte meg a kormány, hogy felépül a Dél-budai Centrumkórház, amely 1,2 millió honfitársunk ellátásáért felelt volna” – tette hozzá Magyar. „A kórházból természetesen semmi nem lett, de a projektre azért elszórtak 14 milliárd forint adófizetői pénzt. Telekvásárlás, tervezés és a haverok pénzelése évekig. Többek közt Kocsis Máté felesége kapott 36 milliót, míg a megafonos hazugság kommandó egyik irányítója, Kovács István 24 milliót.”

MAgyar Péter azt ígérte, feljelentést tesz a kórházi állapotok miatt, és felszólítja Orbán Viktort, hogy szakítsa meg az adriai nyaralását és azonnal intézkedjen.

Időközben Vitályos Eszter kormányszóvívő részéről megjött a kormány válasza az egészségügy problémáira: „Gyurcsány”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk