Milliárdok maradnak az államnál az egy százalékokból

  • narancs.hu
  • 2021. május 14.

Belpol

Évről évre kevesebben rendelkeznek arról, milyen szervezetet, alapítványt segítenének. 

Ma Magyarországon csak 1,6 millió ember dönt úgy, hogy adójának 1 százalékával valamilyen szervezetet vagy alapítványt támogat. A többség nem rendelkezik erről a pénzről, egyre kevesebben határoznak meg bevallásukban ilyen támogatandó célt.  Emiatt tavaly 10 milliárd forint maradt az államnál, pedig ez a pénz, ha döntenek róla az adózók, most valamelyik civil szervezet munkáját segíthetné – idézi a Budapest Bike Maffia közleményét a 24.hu.

A szervezet ezért most kampányt indít, annak érdekében, hogy öt éven belül Magyarországon már minden adózó rendelkezzen adója 1 százalékáról.

A cél megvalósításáért a szervezet FABATKA néven zoknimárkát alapított, amiből lehet vásárolni. Aki vesz belőle és viseli, ezzel jelzi, hogy kiáll a jó ügy mellett.

A személyi jövedelemadó egy százalékát idén május 20-ig lehet felajánlani postán, vagy az ügyfélkapun keresztül.

A leadkép forrása a Budapest Bike Maffia Facebook-oldala.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.