Milliárdos tartalékkeretet hozott létre Szeged az energiaár-emelés miatt

  • narancs.hu
  • 2022. október 7.

Belpol

Így a városi cégek idén ki tudják fizetni gázszámláikat.

Tartalékkeretet hozott létre pénteken a szegedi közgyűlés annak érdekében, hogy az önkormányzati cégek ki tudják fizetni a megemelkedő gázszámláikat – írja a szeged.hu. 

Csongrád-Csanád megye százhatvanezres székhelyének önkormányzata októbertől az eddigi ár tízszereséért kapja a gázt. A tulajdonában lévő cégekkel és intézményekkel együtt a következő etapban, októbertől 2023 októberéig 2,406 milliárd forintot fizet, míg eddig 252,5 millió forintot fizetett. 

Az ellenzéki vezetésű Szeged ebből a szempontból rosszabbul járt, mint például a kormánypárti Makó, amely a tavalyi árnak csak az ötszöröséért kap gázt egy éven keresztül, a szolgáltatóval kötött szerződés alapján. 

A pénteki ülésen Botka László polgármester arról beszélt, hogy az idei évi költségvetés módosításával létrehozandó több mint egymilliárdos tartalékkeret úgy jön létre, hogy amit csak lehetett, azt elvontak a polgármesteri hivataltól, az Ifjúsági Háztól és a marketingkeretből.

 

A szegedi polgármester közölte, a várostól 609 család kap tűzifa-támogatást, és ehhez az államtól egy forint segítséget sem kapott az önkormányzat.

A tudósítás arról is szól, hogy két hét múlva ismét össze kell ülniük a szegedi képviselőknek, hogy a rezsiemelés miatt szükséges döntéseket meghozzák. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk