Milliókért lőhet le bárki kis területre beszorított vadakat Mészáros Lőrincnél

  • narancs.hu
  • 2024. április 16.

Belpol

Sportértéke nem nagyon van, viszont 2016-ban épp Semjén Zsoltnak köszönhetően nincs különösebb szabályozása ennek a vadászati fajtának.

Nyolc hektáron tart körbekerített területen tart nagy mennyiségű nagyvadat a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Vért Vadászati Kft – írja a 444. Ezen a területen a vendégek bármiféle korlátozás nélkül lőhetnek ki gímszarvast, dámszarvast, őzet vagy muflont, darabonként milliókért.

  Mészáros Lőrinc előad

A területet meglátogató Hadházy Ákos független képviselő „állatkertet” emleget és azt mondja, hogy „szó sincs a természet egyensúlyának megőrzéséről vagy a vad tiszteletéről, a cél egyszerűen csak a vérszomj kiélése”. A lapnak nyilatkozó vadász szerint itt amúgy sincs igazán szó bármiféle egyensúlyról, az ilyen helyen vadászók ugyanis inkább „az elit politikai-üzleti körökbe való bejutásért fizetnek ki alkalmanként több millió forintot.” 

Az állatokat kis területre bezsúfolásról és különösebb akadály nélküli lelövéséről szóló vadászatokat Ausztriában már nem is tarthatják meg, Magyarországon épp Semjén Zsolt felügyelésével fogadták el azt a vadászati törvényt, amiknek értelmében jogszerű lett: a vadaskertekre ugyanis más szabályok vonatkoznak, mint a többi vadászerületre, többek közt nincs mennyiségi korlátozás a kis terület miatt. Nincs mérethatár sem, tehát ez a nyolc hektár akár kisebb is lehetne, ráadásul bármilyen - legálisan megvásárolható -  egzotikus vadat is telepíthetnek ide.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk