Mindössze öten jelentkeztek kémiatanár szakra az ELTE-n

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 5.

Belpol

Ebből még egy focicsapat sem jön ki.

A kormány azt állítja, hogy az elmúlt hat évben idén jelentkeznek a legtöbben pedagógusképzésre – a tavalyi 7300 helyett 10 500-an –, ám a részletek már aggasztóbbak. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Tanárképző Központjában, az ötéves osztatlan tanárképzés keretében mindössze 5 új hallgatót sikerült felvenni kémiatanár szakra valamilyen szakpárosításban. A többi egyetemen nincs jelentkező, van olyan egyetem, ahol már meg sem hirdették a kémia szakot.

Más természettudományos tantárgyak sem népszerűbbek – derül ki a Népszava összesítéséből. Az ELTE-n biológiatanárnak 42-en, matektanárnak 41-en, fizikatanárnak 12-en jelentkeztek, és ismerve az előző évek trendjeit, harmaduk-felük lemorzsolódhat vagy végül nem tanárként helyezkedhet el.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk