Miután az ellenzék elkezdte az aláírásgyűjtést a metró akadálymentesítéséért, Tarlós István máris tárgyalna a mozgáskorlátozottak szövetségével

  • narancs.hu
  • 2018. február 6.

Belpol

Magas szintről érkezett a meghívó.

Szerdán találkozik Tarlós István főpolgármester Kovács Ágnessel, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) elnökével – írja a Magyar Nemzet. Később kormányzati meghívásra együtt mennek a parlamentbe, tárgyalni a 3-as metró akadálymentesítésének lehetséges megoldásairól. Kovács a lapnak csak annyit árult el, hogy a meghívás „magas szintről érkezett”.

Hamar véget vetne a kormány az ellenzék újabb aláírásgyűjtésének

Hiába kezdődött tegnap ellenzéki aláírásgyűjtés a 3-as metró akadálymentesítéséért, a fideszes kormány rövid úton véget vethet a legújabb népszavazási kezdeményezésnek is - tudta meg a Magyar Nemzet. Kovács Ágnes, a Mozgáskorlátozottak Országos Egyesületeinek Országos Szövetsége (Meosz) elnöke ugyanis érdeklődésünkre elmondta: szerdán találkozik az ügyben Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármesterrel, majd kormányzati meghívásra együtt mennek a parlamentbe tárgyalni a lehetséges megoldásokról.

Hétfőn nyolc ellenzéki párt kezdte el az aláírásgyűjtést a metró teljes akadálymentesítéséről döntő budapesti népszavazásért. A kérdésük így szól: „akarja-e Ön, hogy a 2017-2020 között történő budapesti M3-as metróvonal felújításával egyidejűleg valósuljon meg ezen metróvonal valamennyi megállójának teljes értékű akadálymentesítése, az 1997. évi LXXVIII. törvény 2. §-ának 1. pontjában meghatározottak szerint?”

Tarlós az elmúlt napokban többször is értelmetlennek nevezte a népszavazási kezdeményezést, mert szerinte még egy eredményes referendum sem kötelezné a fővárost arra, hogy minden megállóba liftet építsen, amit a főpolgármester túl drágának tart. Kovács Ágnes nyilatkozatából úgy tűnik, egy „finn módszer” nevű kompromisszumos megoldás körvonalazódik, ez nem lift, hanem egy a mozgólépcsőkhöz hasonlóan ferde síkban közlekedő, de mozgáskorlátozottak számára kifejlesztett felvonó.

Figyelmébe ajánljuk