Moslékszagra panaszkodnak az épülő akkugyárban

  • narancs.hu
  • 2024. október 9.

Belpol

Szellemi munkára alkalmatlanok a körülmények a debreceni CATL Inpark telephelyén egy dolgozó szerint.

Levelet írt a munkakörülmények miatt a Hajdú-Bihar megyei munkavédelmi hivatalnak a debreceni CATL Inpark egyik alkalmazottja. A beszámoló eljutott a Telexhez is. 

Debrecenben 2022 óta építi második európai gyárát a kínai Contemporary Amperex Technology Limited (CATL), a világ legnagyobb akkumulátorgyártó vállalata. 2025-ben kezdené meg a termelést, néhány éven belül kilencezer dolgozót szeretne fölvenni. 

A levélírónak munkatársaival – akik céges jogászok, toborzók, munkaügyisek és pénzügyesek – nemrég kellett átköltözniük Debrecen belvárosából az új irodába, de abban a környezetben tapasztalata szerint nem lehet szellemi munkát végezni. Mellettük ugyanis egész nap cellákat hegesztenek, ami folyamatos zajjal jár. Az irodának kialakított helyiségben egymáshoz vannak zsúfolva asztalok és székek, nem lehet elférni rendesen. Nincs elég dugalj, egyik hosszabbítót dugják a másikba, emiatt folyton botladoznak a vezetékekben.

Az étkezőben moslékszag van, mégpedig azért, mert az ételmaradék egy nyitott hordóban gyűlik. Egyetlen mosogatót használnak, ami gyakran eldugul, a vécédeszka pedig hónapok óta törött, nem cserélik. Az épületet, ahol az iroda van, murvás, kavicsos, kátyús úton lehet megközelíteni, ami esős időben alig használható.

A CATL azt válaszolta, hogy az autóiparban általános gyakorlat, hogy az iroda és a termelés egy épületben kap helyet, és a bevezetőt utat novemberre leaszfaltozzák. „A jelenlegi helyzet átmeneti, a CATL Debrecen továbbra is elkötelezett amellett, hogy folyamatosan javítsa az alkalmazottak munkakörülményeit, a debreceni beruházásának előrehaladásával párhuzamosan” – reagált a cég.

A levélíró elárulta, a munkabiztonsági szakemberek is úgy látták, ott nem lehetne irodai munkát végezni, a cég kínai vezetése azonban nem érti, mi a probléma. 

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk