Most a művészeti egyetemeket csinálná ki a kormány, újra előkerült a BÖSZME ötlete

  • narancs.hu
  • 2019. február 4.

Belpol

„Ha ezt meglépik, azzal lényegében megölnek mindannyiunkat”

Budapesti Összművészeti Egyetem azaz röviden BÖSZME – ezzel a névvel illetik a művészeti egyetemek vezetői egymás közt az öt nagy felsőoktatási intézmény összevonására vonatkozó kormányzati terveket.

A hvg úgy tudja, ismét napirenden van a téma, miszerint a Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE), a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (Mome), a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (Zeneakadémia), a Színház és Filmművészeti Egyetem (SZFE), és a Magyar Táncművészeti Egyetem (MTE) egy vagy két intézménybe tömörülne. A cikk szerint már egy öt évvel ezelőtti belső minisztériumi vizsgálat is bebizonyította, hogy az átalakítás teljesen értelmetlen lenne, haszon helyett inkább károkat okozna.

„Ha ezt meglépik, azzal lényegében megölnek mindannyiunkat” – nyilatkozta név nélkül a portálnak az egyik intézmény felső vezetéséhez tartozó forrás.

Nem meglepő, hogy az érintett intézmények vezetőit semmilyen szinten nem vonták bele a tervezet előkészítésébe, amit a hamarosan kezdődő parlamenti ülésszakon benyújthatnak.

Figyelmébe ajánljuk