Mundruczó szerint az SZFE új tanárainak listája majdnem kommentálhatatlan

  • narancs.hu
  • 2021. január 25.

Belpol

„Aggasztó látni, hogy ezt a tradíciót így darálják be.”

„Egészen elképesztő, amit letettek az asztalra a diákok, a volt tanárok, és azok, akik még állományban vannak a régi rendszerből” – mondta a 168 Órának adott interjújában Mundruczó Kornél. „Aggasztó látni, hogy ezt a tradíciót így darálják be, ilyen aggresszív módszerekkel szüntetik meg. Ez a vulgaritás határán van.”

A rendezője szerint a Vas utca megszüntetése az, hogy nem felmért, és nem átgondolt módon költöztetik át az oktatást új épületekbe, valamint az új tanári kar névsora még inkább aggodalomra ad okot. 

"A most érkezők szakmai múltja összehasonlíthatatlan a régi csapatéval. A tanárok listája majdnemhogy kommentálhatatlan. De kétharmadukat én nem is ismerem sehonnan, szóval maradjunk annyiban, hogy ismeretlenekről vagy jót, vagy semmit.”

Mundruczó azt követően nyilatkozott az SZFE-ről, hogy mint ismert, bejelentették, kik lesznek az egyetem új oktatói.

(168 Óra)

Figyelmébe ajánljuk

Bányai Kelemen Barna: Engem a szerelem vezérelt

A színész hat éve tagja a Katona József Színház társulatának, de sokfelé játszik, most épp a Radnótiban volt bemutatója. Az Ördög Tamással folytatott munkáról, a Tarnóczi Jakab-féle Extázisról és a Mohácsi testvérekről is beszéltünk vele, s persze szó esett a filmezésről is.