Munkások képeivel demonstrált a Jobbik a Karmelitánál

  • narancs.hu
  • 2024. január 29.

Belpol

A párt a külföldi vendégmunkások Magyarországra telepítése ellen akarna fellépni.

Kivételesen nem a Momentum, hanem a Jobbik tartott demonstrációt hétfőn a Karmelita kolostornál: a párt képviselői száznál is több portréfotót erősítettek a Miniszterelnökség épülete előtt már nagyon régóta kitett kordonra. Az akció célje az volt, hogy tiltakozzanak a vendégmunkások tömeges Magyarországra telepítése ellen. A képek a kirúgott munkásokat jelképezik a párt szerint.

 
A demonstráció
Fotó: Balazs BELI / Jobbik-Konzervatívok / Facebook
 

 

A párt közleménye szerint a Fidesz  „a nemzet ellen cselekszik, amikor főként Ázsiából munkások százezreit telepíti az országba, akik elveszik a magyarok munkáját, ahogy megtették Makón, Gyöngyösön és Salgótarjánban.”

A párt szerint a folyamat másik hatása, hogy az érkezők letörik az egyébként is alacsony béreket, és “megváltoztatják Magyarország kulturális egységét.” A párt hozzátette, több hasonló akcióval is készülnek.

A külföldi munkavállalók ideiglenes érkezése Magyarországra több szempontból is az idei politikai szezon slágertémájának tűnik: egyrészt azért, mert tényleg érdekes látni, ahogy a 2015 óta vállaltan idegengyűlölő féltő kormány hirtelen különféle egzotikus helyekről telepít be vendégmunkásokat az országba, másrészt azért, mert nagyjából a teljes ellenzékből előhozta a mostanra általánossá vált xenofóbiát is.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk