Náci tankkal verték le az '56-os forradalmat a kalocsai ünnepség plakátja szerint

  • narancs.hu
  • 2023. október 28.

Belpol

A méretes baki után a posztot törölték. 

„November 4. Nemzeti gyásznap.  Emlékezzünk együtt az 1956-os forradalom véres megtorlásának áldozataira! Várjuk a Tisztelt Lakosságot közös gyertyagyújtásra az 56-os emlékkőnél, 2023. november 3-án, 16 órakor!” – állt a kalocsa.hu felhívásában. 

A Facebookon megjelent poszthoz mellékelték a 100 százalékos önkormányzati tulajdonban lévő Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ Nonprofit Kft. emlékezésre hívó, de erősen zavarba ejtő plakátját. Azon ugyanis egy német tank látható, oldalán jól kivetően a Wermacht jelképével, az úgynevezett „Balkenkreuz”-cal – írja a hvg.hu.

A posztot a portál cikkének megjelenése után törölték, de a lap lementette a náci tankról készült részletet. 

 
Fotó: kalocsa.hu/hvg.hu
 

A cég igazgatója, Zsikó Zoltán írja a honlapon, az egy „összehangolt, rugalmas, gazdaságosan működő, kiváló szakemberek által irányított társaság”, amely sok minden más mellett elkötelezett „a város ismertségét növelő városmarketing és fesztiválszervezési feladatoknak a kor követelményeihez igazításában, magas szintű megvalósításában”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk