Se rendes ágyuk, se fűtésük nincs a BMW-gyáron dolgozó vendégmunkásoknak Berettyóújfaluban

  • narancs.hu
  • 2023. október 28.

Belpol

Az önkormányzat vizsgálatot indított. 

A régen bezárt berettyóújfalui kollégiumban több mint tíz év után megint laknak: vendégmunkások költöztek be. A külföldiek egyik koordinátora azt mondja, lassan egy hónapja ingáznak Berettyóújfaluból a debreceni BMW-gyárhoz, annak az építésén vesznek részt – írja az rtl.hu.

Hajnali ötkor kelnek, hatra jön értük a busz, este hétre érnek vissza. Hetvenen vannak, többségük Indiából jött, de három moldáv is van köztük. Egy vendégmunkás úgy tudja, nem maradnak itt sokáig, mert a BMW területén már készülnek a konténerszállásaik.

A város fideszes polgármestere, Muraközi István azt mondja, őket senki nem kérdezte meg a vendégmunkások érkezéséről, ezért mostantól csak akkor támogatják külföldi munkások elszállásolását, ha a településen dolgoznak, és a szállásuk csak ipari területen lehet.

A jegyzővel hatósági vizsgálatot indítottak a magánkézben lévő, munkásszállóvá lett kollégiumban. Kiderült, hogy az épületben csak emeletes ágyak vannak, nincs központi fűtés, elektromos fűtéssel próbálják melegíteni a szobákat.

A Magyarországra érkező vendégmunkásokkal részletesen foglalkozott a közelmúltban a Magyar Narancs. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Madarak és angyalok

  • - turcsányi -

Nehéz megmondani, hogy mikor mondtak fel az angyalok. Már akkor, amikor Wim Wenders folytatni merészelte a Berlin felett az eget (Távol és mégis közel, 1993)? Vagy csak 1998-ban lett elegük, amikor meglátták magukat az Angyalok városa című filmben – a Berlin felett az ég e remake-jét Nicolas Cage-dzsel? Az biztos, hogy Los Angelesből eztán szedték a sátorfájukat. De senki nem pótolhatatlan, L. A. pedig különösen nem maradhatott efféle égi szárnyasok nélkül.