Nagy Blanka visszaszólt Kövér Lászlónak: a maguk ideje lejárt!
NagyBlanka1904_1250_top_story_lead.jpg
Nagy Blanka diákaktivista, szónok

Nagy Blanka visszaszólt Kövér Lászlónak: a maguk ideje lejárt!

  • narancs.hu
  • 2019. október 24.

Belpol

„Ha bármelyik más párt csinálná azt az undorító aljasságot, amit maguk itt művelnek, akkor azt az adott pártot is ugyanúgy megvetném.“

Kövér László egy keddi beszélgetésen úgy fogalmazott: Nagy Blankát a középiskolából rángatták ki, hogy hülyét csináljanak belőle. Erre reagált Nagy Blanka, akinek levelét a hvg.hu közölte.

Nagy szerint a történelem folyamán többször is előfordult, hogy diákok fontosabbnak érezték azt, hogy a saját szabadságuk érdekében tegyenek valamit, mint hogy bent üljenek a tanórán. Így volt ez 1956-ban is, de az egyetemről kikerült fiatalok voltak azok is, akik 1989-ben kiálltak az elnyomó rendszer ellen. Ez részben a Fideszt jelentette, ám „ma már ezek a fiatalemberek azok, akik ellen nekem és a kortársaimnak kell fellépnünk, mert azt érezzük, hogy maguk megkeserítik a jövőnket, ellehetetlenítenek minket azáltal, hogy lopnak, csalnak, hazudnak“.

„Maguk már semmi olyan értéket nem képviselnek, ami elméletileg a Fidesz. Se nem fiatalok, se nem demokraták, se nem keresztények, és még csak véletlenül sem konzervatívok“ áll a levélben. Nagy azt is hozzáteszi, hogy az ország vezetői „egyszerű, öltöny-nyakkendős csalók, akik azt hiszik, hogy övék a világ“. Kiemeli, hogy nem konkrétan a Fidesszel, vagy annak irányítóival van problémája: „ha bármelyik más párt csinálná azt az undorító aljasságot, amit maguk itt művelnek, akkor azt az adott pártot is ugyanúgy megvetném“.

Nagy Blanka kiemeli, büszke arra, hogy politizál és nem bánta meg korábbi megszólalásait sem. „Engem 19 évesen jobban érdekel az emberek jövője, az emberek jóléte, mint magukat bőven 50 felett… annyit üzennék: álljanak hátrébb eggyel, és hagyjanak fel a politikával. A maguk ideje lejárt.“

Figyelmébe ajánljuk