Nagykállóban képviselőként folytatná Orosz Mihály Zoltán a politikai ámokfutását

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 14.

Belpol

Az érpataki modell megálmodója a szabolcsi városban térne vissza.

A közel tízezer fős szabolcsi kisvárosban néhány nappal ezelőtt derült ki, hogy független önkormányzati képviselőjelöltként bejelentkezett a szomszédos falu volt polgármestere, az „érpataki modell” megálmodója. Orosz Mihály Zoltán most épp Nagykállóban törne politikai babérokra – írja a Népszava.

Elég nagy volt a csend a „rend és fegyelem” programjáról elhíresült helyi igazságtevő körül, mióta tavaly márciusban elvesztette a képviselő-testület önfeloszlatása miatt kiírt időközi választást és 72-28 százalékos arányban alul maradt kihívójával, Nagy Imre Attilánéval szemben Érpatakon.

Vereségéről akkor azt közölte a volt polgármester, hogy „Érpatak elesett. Egy világító tornyot ma ledöntöttek".

A lap szerint Nagykállóban most úgy tartják, Orosz Mihály Zoltán nem fejezte be politikai tevékenységét, csak áttette székhelyét Érpatakról az ő városukba, ahová bukása után nem sokkal költözött. Több közösségi profilt is elindított ezt követően, köztük a Nagykállói Civil Kontroll, valamint a Nagykállói Civil Kontroll Ügyfélszolgálat és Jelzőrendszer nevűt, ahová rendszeresen tölt fel videókat, akár naponta többször is az általa tapasztalt „visszásságokról”.

A helyi romák félnek, mert hozzájuk is eljutott a híre, milyen módon vegzálta polgármesterként OMZ az érpatakiakat.

Úgy tudni, OMZ Érpatak polgármesteri címéért is indult volna, de mivel Nagykállóban kezdte el gyűjteni az ajánlásokat, így Érpatakon már nem indulhatott tisztségért. A törvény szerint egy személy bár indulhat egyszerre polgármesteri és képviselői tisztségért is, de kizárólag egy településen, vagyis az nem járható út, hogy valaki Nagykállóban képviselőnek, Érpatakon pedig polgármesternek indul.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.