Navracsics Tiborból újra miniszter lehet

  • narancs.hu
  • 2022. április 21.

Belpol

A 24.hu szerint az uniós fejlesztésekért felelne a volt EU-biztos.

Lázár János mellett Navracsics Tibor is miniszterként térhet vissza az ötödik Orbán-kormányba - írja közelebbről meg nem nevezett forrásból származó értesüléseire hivatkozva a 24.hu.

A portál szerint az uniós támogatások elosztása és felügyelete kerülhet Navracsicshoz, illetve megkapná az önkormányzatok felügyeletét is.

Navracsics 2014 és 2019 között az Európai Bizottság kulturális-, ifjúsági- és sportügyekért felelős biztosa volt, előtte közigazgatási és igazságügyi-, illetve rövid ideig külügyminiszterként is dolgozott Orbán második és harmadik kormányában.

Az április 3-i választáson a tapolcai körzet egyéni képviselőjelöltjeként indult és szerzett mandátumot.

Navracsics kormányba emelése abból a szempontból logikus lépés lenne, hogy brüsszeli kapcsolatai révén talán könnyebben tudná elsimítani a kormány és az Európai Bizottság közötti vitákat. Ezzel azt is jelezné a miniszterelnök, hogy az uniós támogatások megszerzésének érdekében valamiféle kiegyezésre törekszik uniós partnereivel.

Orbán a választási győzelem utáni sajtótájékoztatón a kormányalakításról azt mondta, hogy akár május végéig is eltarthat, és hogy az aktuális feladatokhoz fogja szabni a kormányzati struktúrát. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk