„Félmillió euróért olyan tengerparti villa van, hogy besz.rsz” – így dicsekedett ingatlanvásárlásáról Schadl György

  • narancs.hu
  • 2023. február 2.

Belpol

Újabb telefonbeszélgetések szivárogtak ki.

Az elmúlt években nagyjából 775 millió forint értékben mintegy húsz lakás, ház, nyaraló, üzlethelyiség tulajdonosa lett a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elnöke és felesége – írja a Schadl–Völner-ügy nyomozati anyagai alapján a Blikk. A lap újabb telefonbeszélgetéseket is nyilvánosságra hozott, amelyeken ezúttal Schadl György dicsekszik spanyolországi lakásvásárlásáról.

Múlt hét elején jelentek meg az ügyészség vádját megalapozó első lehallgatott telefonbeszélgetések. Egy felvételen például az hallható, hogyan kérte Schadl az intézőjét „egy hármas meg valami normális pia” beszerzésére, de az is kiderült, milyen párbeszéd zajlott Völner és felesége között zajlott akkor, amikor már folyt a nyomozás, és elkezdték lefoglalni az államtitkár vagyontárgyait.

Később arra is fényderült, hogy Schadl nem csak Völner Pállal egyeztetett az Igazságügyi Minisztériumból, sőt Varga Judit igazságügy-miniszterrel is találkozót kezdeményezett.

Most a nyomozás újabb részletei szivárogtak ki, így az is kiderült, a vizsgálat során számba vették, hogy a végrehajtói kar elnöke és felesége 2016 és 2021 között hol és milyen ingatlant vett, valamint hogy mennyiért. A húsz ingatlan között spanyolországi apartman is van. Ráadásul, míg a nyomozati anyagok szerint a La Manga-i, tengerperti lakásért Schadl György 35 millió forintot fizetett, egy hangfelvételen az elnök 70 milliót emleget egyik haverjának (R.), akinek egy másik beszélgetésen élménybeszámolót is tart a végrehajtói kar elnöke. 

R.: „Milyen volt Spanyolország, doktor úr?”

Schadl: „Szupi, minden szupi, kérlek.”

R.: „Milyen a ház vagy a lakás?”

Schadl: „Az szerintem f.sza.”

R.: „Hadd kérdezem már meg, hogy ott, az V. kerben, meg itt a nagyon menő dolgok… meg a XIII. ugyanabban az értékben milyen lakást kapnál? Gondolom a kilátás sem ilyen, ugye?”

Schadl: „Igen, félmillió euróért olyan tengerparti villa van, hogy besz.rsz.”

R.: „Arra már te is azt mondod, hogy ellaknál, nemhogy H. ellakna ott?”

Schadl: „Abban igen, félmilliósban ellakna… A miénk vízparti, előtte három medence, két darab jakuzzi, maga a tenger, teniszpálya tartozik hozzá, mélygarázs van, normál körülmények, három szoba, egy fürdő, egy terasz… Kétszázezer euró, hetvenmillió forint… Én mondom, szívesen lennék nyugdíjas La Mangán. Nekem nagyon tetszett.”

A Központi Nyomozó Főügyészség korrupciós és vagyon elleni bűncselekmények, valamint pénzmosás miatt nyújtott be vádiratot Schadl és 21 társa – köztük Völner – ellen. A vádirat szerint Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke „korrupciós kapcsolatot” alakított ki Völner Pállal, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárral, fideszes politikussal. Ennek keretében Schadl György rendszeresen készpénzt – 2021 júliusáig összesen legalább 83 millió forintot – adott a politikusnak, aki mindezért cserébe Schadl érdekében gyakorolta befolyását a végrehajtók kinevezésekor. Az ügyészség októberben 8 év börtönt kért Völner Pálra.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk