Négy párt állt be Pikó András mögé Józsefvárosban

  • narancs.hu
  • 2024. április 2.

Belpol

Az MSZP nem szerepel a támogató szervezetek között, a Jobbik pedig saját jelöltet állít.

Megszületett a megállapodás a választási összefogásról Budapest VIII. kerületében – derül ki Pikó András polgármester Facebook-bejegyzéséből. Eszerint a 2019 óta hivatalban lévő polgármestert támogatja a Demokratikus Koalíció, a Lehet Más a Politika, a Momentum és a Párbeszéd is. A támogató szervezetek között szerepel a C8 Civilek Józsefvárosért helyi szervezet és a Szikra Mozgalom is.

A bejegyzés szerint a szervezetek támogatják Pikó András polgármesteri programját, és elkötelezettek amellett, hogy folytatódjon a megkezdett munka, „ami egy szolidáris, zöld, fejlődő, közösségi, gyerekbarát otthonná teszi a kerületet”.

Az ellenzéki pártok közül sem az MSZP, sem a Jobbik nem szerepel Pikó támogatói között, utóbbinak saját polgármesterjelöltje is van Józsefvárosban Kozma András személyében – írja a hvg.hu.

Pikó András 2019-ig újságíróként és rádiós műsorvezetőként dolgozott, az önkormányzati választáson akkor a Fidesz jelöltjét, a kerületet 2018 óta vezető Sára Botondot győzte le szoros eredménnyel, mindössze 269 szavazattal. Sára azóta budapesti főispán lett, a Fidesz jelöltje a kerületben még nem ismert. A Telex korábban arról írt, hogy Sára korábbi kampányfőnökét, Szilágyi Demeter fideszes önkormányzati képviselőt jelölhetik a kormánypártok.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk