Nem akarod elhinni: az MSZP-ben azokra vár retorzió, akik NEM szavazták meg a képviselői fizetésemelést

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 20., 17:26
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Másfelől viszont frakciófegyelem.

Elnökségi ülésen veszi elő az MSZP azoknak a képviselőknek az ügyét, akik a frakciófegyelmet felrúgva nemmel szavaztak kedd délután a képviselői fizetésemelésre – írja a kormánypárti Magyar Időkre hivatkozva a 24.hu.

A pártelnök elvileg egy levelet írt, amelyben arról értekezik, hogy a Fidesz csapdát állított, mivel a képviselői fizetésemeléseket összekötötte a frakciók költségvetési támogatásával, így ha nem szavazzák meg a javaslatot, a szocialista frakció éves költségvetési kerete 55, a vidéki irodákra fordítható havi összeg pedig 53 százalékkal csökkent volna.

Ez a 6 baloldali képviselő is megszavazta a parlamenti fizetésemelést

Meg persze a teljes Fidesz–KDNP-frakció. És a Jobbik. A parlament honlapjának jegyzőkönyve szerint a Párbeszéd-frakcióban ülő, amúgy MSZP-s Burány Sándor, valamint a szintén MSZP-s Varga László, Bangóné Borbély Ildikó, Harangozó Tamás, Molnár Zsolt és Hiszékeny Dezső szavazta meg a Jobbik és a Fidesz–KDNP-frakción kívül a képviselői fizetésemelést ma délután.

Tóth arról is ír, hogy a szavazás előtt minden frakciótaggal egyeztetett, és szerinte mindenki egyetértett vele, hogy „a párt túléléséhez szükséges nehéz döntést meg kell hozni”, ehhez képest meglepte, hogy Mesterházy Attila, Molnár Gyula, Szabó Sándor, Tóbiás József, Hiller István, Gurmai Zita, Korózs Lajos és Kunhalmi Ágnes nemmel szavazott. A pártelnök azt írja, a július végi elnökségi ülésen „meghozzuk azt a döntést, amely a szolidaritásról és a tisztességről szól”, mert szerinte olyan nem lehet, hogy valamivel egy képviselő nem ért egyet, de a fizetésemelést muszáj hazavinnie.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 20., 17:26
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra