Nem engedik be a Magyar Narancsot a nagy Orbán–Tarlós-bejelentésre

  • narancs.hu
  • 2018. október 9.

Belpol

Helyhiányra hivatkoznak: túl kicsi a terem.

Hiába szeretnénk, nem tudunk kérdéseket feltenni a miniszterelnöknek és a főpolgármesternek, mert a budapesti városháza sajtóosztálya elutasította szakújságírónk, Szalai Anna regisztrációs kérését.

„Az eseményre regisztrációját nem tudjuk rögzíteni, mivel a terem befogadóképessége korlátozott. Tájékoztatom, hogy a sajtótájékoztatót élőben közvetítjük a budapest.hu oldalon, ahol figyelemmel kísérheti az eseményt” – olvasható a kedden kapott válaszlevélben. Információink szerint nemcsak lapunk regisztrációját utasították el, hanem a 168 Óráét is.

Tarlós István és Orbán Viktor szerdán közös sajtótájékoztatót tart, ahol sajtóinformációk szerint a főpolgármester azt is bejelentheti, hogy a jövőre esedékes önkormányzati választáson újraindul a posztért.

Mint ismeretes, a Fideszben korábban felmerült, amennyiben Tarlós nem vállal újabb ciklust, átszabják a budapesti önkormányzati struktúrát, nem lesz többet közvetlenül a nép által választható főpolgármester, hanem a funkciót a kerületi polgármesterek töltik be egymást váltva. 
Tarlós ugyanakkor feltételül szabta, hogy fennmaradjon ez a szisztéma, továbbá jelentős fejlesztési pénzeket kért a kormánytól Budapestnek.

A tárgyalások korábban akadoztak, volt olyan időszak, amikor információink szerint a főpolgármester azt mondogatta közvetlen beosztottjainak, jövőre visszavonul.

Tarlós már döntött: tőle teszi függővé a Fidesz, lesz-e főpolgármester-választás

Tarlós állítólag már döntött. Hivatalosan még lebegteti indulását Tarlós István, de városházi körökben már bizonyosak abban - állítólag éppen az ő szóbeli közlése nyomán -, hogy nem indul a jövő évi főpolgármester választásokon. Ha így lesz, akkor a Narancs.hu értesülései szerint a Fidesz nem fog kockáztatni - ahogy az korábban kiszivárgott -: nem indítanak helyette mást és eltörlik a közvetlen főpolgármester-választást.

 

 

Figyelmébe ajánljuk