Nem fogadta Orbán a CEU-ért lobbizó nagykövetet

  • narancs.hu
  • 2018. december 3.

Belpol

David Cornstein az RTL Klubnak mesélt arról, hogy lobbizott sikertelenül az egyetem megmentéséért.

Csak a miniszterelnök meghatalmazottaival tudott találkozni, amikor a CEU-ról akart tárgyalni – mondta a Híradónak a nagykövet, aki korábban a négy fontos dolgot említett a magyar-amerikai kapcsolatok javulásának feltételeként. Az egyik a CEU-val való kiegyezés lett volna.

Az interjúból az is kiderült, hogy továbbra sincs napirenden a Donald Trump és az Orbán Viktor közötti találkozó. „Azt hiszem, hogy a kormány is hibás, és az egyetemnek is jobban kellett volna törekednie a megállapodásra. Nem fogom azt mondani, hogy most vége a két ország kapcsolatának. Megyünk előre, folytatjuk az együttműködést más területeken" - mondta Cornstein.

A CEU hétfőn közleményben tudatta, hogy az egyetem minden amerikai akkreditációjú programját Bécsben indítja el 2019 szeptemberében. Jelezték: az intézmény megőrzi magyar egyetemi akkreditációját.

Arról, hogy ez mekkora vesztességet jelent az országnak és mit mond erről a kormány, itt olvashat részletesebben.

A nap, amikor a kormány kiűzött egy remek egyetemet az országból

Hiába próbálja másként beállítani a kormánypropaganda, a CEU távozik az országból. De miért, kinek jó ez? És hogyan költözik, ha egyes részei mégis maradnak? Minden, amit tudni kell a botrányról. Ma délben közölte a CEU, hogy a működésüket ellehetetlenítő törvény miatt az egyetem nem vehet fel új diákokat 2019.

Figyelmébe ajánljuk