Nem jelent meg a bíróságon a tankerületi vezető

  • narancs.hu
  • 2023. november 8.

Belpol

Rábel Krisztina rúgta ki a karinthys tanárokat, akik munkaügyi perben kérik számon a lépést.

Szerdán reggel fél kilenckor hirdették meg a Karinthy Frigyes Gimnáziumból elbocsátott pedagógusok perfelvételi tárgyalásának negyedik fordulóját. Az első, március végi tárgyaláson a bírónő felkínálta az egyezség lehetőségét, aminek értelmében azonnali hatállyal visszahelyezik a tanárokat a pozíciójukba, kifizetnek nekik fejenként 1 millió forintot, és az alperes kiad egy nyilatkozatot, amelyben elnézést kér.

Mivel a tankerületi vezető, Rábel Krisztina akkor sem volt jelen, képviselője egymaga nem dönthetett az ajánlat elfogadásáról.

A perfelvételi tárgyalás újabb szakaszában a bíróság a tárgyalásra már az egykori karinthys tanárokat (Horváth Brigitta, Nemes Mária, Velényi Dóra, Ősi Judit, Rábai János és Pfeiffer Norbert) és az őket elbocsátó tankerületi vezetőt, Rábel Krisztinát is beidézte – írja az Index.

A Külső-Pesti Tankerületi Központ vezetője azonban nem jelent meg a tárgyalóteremben. Rábel Krisztina a távollétét előzetesen nem igazolta.

„Nem tudunk eltekinteni Rábel Krisztina személyes meghallgatásától, a pénteki napra is beidéztük, remélem, hogy akkor eleget tesz a kötelezettségnek” – fogalmazott Halmos Szilvia bíró.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk