Nem követtek el jogsértést a Momentum politikusai, amikor a kastélyok privatizálása ellen tüntettek

  • narancs.hu
  • 2023. december 9.

Belpol

Jogellenesen intézkedtek ellenük a rendőrök Miskolcon.

Stummer János, a Momentum politikusa a Facebookon számolt be róla, hogy kézhez kapta a bíróság ítéletét, amely szerint nem követett el szabálysértést akkor, amikor momentumos társaival a miskolci közgyűlésen tüntetett a kastélyok privatizálása ellen.

Stummer, Bedő Dávid és több momentumos aktivista idén tavasszal zavarta meg a miskolci közgyűlést annak érdekében, hogy ott ne zárt ülésen tárgyalják a borsodi kastélyok Fidesz-oligarchák kezébe játszását. A tüntetőket végül a rendőrség kísérte ki az épületből.

„A miskolci közgyűlésen rendőröket hívtak ránk, ők vezettek ki bennünket a megyeházáról. Aztán megkaptam az 50 ezres bírságot, de a rendőrségi kihallgatásokon és a nyilvánosság előtt is világossá tettem, hogy nálam ez elvi kérdés, és eszem ágában sincs kifizetni a jogtalan büntetést. Inkább ledolgozom, vagy leülöm” – idézi fel Stummer és kiemeli, hogy végül most érkezett meg a bírósági végzés az üggyel kapcsolatban, amely kimondja, hogy a rendőri intézkedés jogtalan volt, a momentumosok pedig ártatlanok. „Bebizonyosodott: így kell szembeszállni a hatalommal. Megalkuvást nem tűrően, és használni a nyilvánosság erejét. A ti segítségeteket kérni, és ha elég nagy a felzúdulás, bizony még ők is visszavonulót fújnak” – teszi hozzá a Momentum politikusa.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk