Nem lehet népszavazás a budapesti olimpiáról

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 27.

Belpol

A Fővárosi Választási Bizottság elkaszálta a kerületi polgármesterek és ellenzéki képviselők indítványát.

A Fővárosi Választási Bizottság elutasította a budapesti olimpiával kapcsolatos népszavazási kezdeményezést – közölte Hadházy Ákos. A budapesti népszavazást ellenzéki országgyűlési képviselők és kerületi polgármesterek kezdeményezték, akik ezt a kérdést tennék fel a fővárosi szavazópolgároknak: „Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros Önkormányzata pályázatot nyújtson be a 2036. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére?”

A bizottság érvelése szerint a kérdés „nem egyértelmű, hiszen az olimpiai kandidálás folyamata hosszú és bonyolult”.

Hadházy azt ígéri, nem hagyják annyiban: „Jogorvoslatot fogunk kérni a szerintünk hibás határozat ellen, illetve ha kell, beadjuk újra” – írta. „A választópolgárok pontosan el tudják dönteni, hogy akarnak-e olimpiát vagy sem, és erre kötelezhetik a fővárosi közgyűlést. Mi hiszünk abban, hogy a budapestieknek kell meghozniuk azt a döntést, akarnak-e olimpiát, ezt nem lehet rájuk erőltetni.”

Az ellenzéki képviselők szerint „fennáll a veszélye annak, hogy Orbán Viktor kormánya megzsarolja a főváros minden tekintetben sarokba szorított vezetését, és kicsikar tőlük egy támogató nyilatkozatot. Biztosak vagyunk benne, hogy ez nagyon sokba fog kerülni az adófizetőknek, de a politikai ára még nagyobb lesz.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk