Nem nyilatkozhatnak a kórházak járványügyi kérdésekben

  • narancs.hu
  • 2020. április 26.

Belpol

Az EMMI utasítása alapján csak az Operatív Törzs teheti ezt meg.

„Az EMMI IV/3733/2020/EAT. utasításban foglaltak alapján tájékoztatom, hogy a Koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet ideje alatt az egészségügyi és járványügyi helyzet kapcsán a tájékoztatást az Operatív Törzs látja el” – írta válaszában az egyik kórház Tóth Bertalan az MSZP elnökének megkeresésére. Tóth 91 kórházhoz fordult kérdésekkel, miután április elején az EMMI előírta, hogy a kórházi ágyak 60%-át ki kell üríteni.

Tóth többek között arra volt kíváncsi, hogy

- Hány ágyat kellett felszabadítani? (telephelyenként)

- Hány beteget kellett hazaküldeni?

- Hazaküldés előtt végeztek-e rajtuk vírustesztet?

- Tájékoztatták-e a betegek lakóhelye szerinti helyi önkormányzatot, hogy ellátásra szoruló személyek hazaszállítása történik?

A pártelnök azonban egyik kérdésére sem kapott választ, mivel a fent idézett rendelet értelmében, a kórházak nem adhatnak tájékoztatást.

(via 444)

Ne egyenek cukrot! Vegyenek Magyar Narancsot!

Mi minden van a friss számban? Zavar a kommunikációban, zavar a döntéshozatalban. Biztonságos-e megtartani május 4-ével kezdődően az érettségi vizsgákat?Kinek a felelőssége a diákok, a családtagjaik és a pedagógusok egészségének kockáztatása a járványhelyzetben?Teczár Szilárd okos cikkében megszólal Horn György, az AKG igazgatója és Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke is.

Figyelmébe ajánljuk