Nem tűrik az ellenvéleményt a Fidesz központi Facebook-oldalán sem

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 21.

Belpol

Steiner Kristófot egy az Orbán-esszét kritizáló komment miatt tiltották le.

Steiner Kristóf közösségi oldalán osztott meg egy bejegyzést arról, hogy a Fidesz Facebook-oldal letiltotta mindennemű kommentelésről, valamint törölték hozzászólását.

Bejegyzése szerint a legutolsó hozzászólásáában Orbán Vikor ma megjelent hosszú esszéjére reagálva azt írta: „ha a Fidesz és a pápa homlokegyenest eltérően gondolkodnak a kereszténységről, akkor érdekes idők kezdődnek, úgy a demokrácia, mint a spiritualitás alapkérdéseit firtatva” valamint megjegyezte, hogy „a kereszténység nem sajátítható ki jobboldali értékként, ahogy a szabadság sem baloldali értékként. Hozzátettem, hogy bizonyos dolgokban liberális, más dolgokban konzervativ elveket vallok, de nagyrészt a kettő közti árnyalatokban hiszek. Azzal zártam, hogy milyen jó volna nem mélyíteni a szakadékot a két oldal közt, és észrevenni, hogy több a hasonlóság köztünk, mint az eltérés, az érvek ütköztetése során pedig lehet(ne) kompromisszum is.” – foglalja össze a törölt komment tartalmát.

Állítása szerint a hozzászólás bármiféle figyelmeztetés, vagy magyarázat nélkül lett eltávolítva, a párt oldalának adminjai pedig elvették a lehetőségét további hozzászólások írásától is.

Steinter Kristóf kommentjével arra kívánt reflektálni, hogy a miniszterelnök többek közt azt írja: „A kereszténydemokraták azt is elvárják, hogy az iskolák erősítsék meg a gyermekek születéskor megkapott és a Teremtő által eldöntött nemi identitását, segítsék a lányokat, hogy derék és tiszteletre méltó asszonyok, a fiúkat pedig hogy a családjuknak biztonságot és támaszt nyújtani képes férfiak lehessenek. Az iskolák védjék meg a család eszményét és értékeit, és tartsák távol a kiskorúaktól a genderideológiát és a szivárványos propagandát.”

A fenti idézet azért is érdekes, mert a pápa épp a napokban jelentette ki: “Isten úgy szereti a gyerekeiteket, ahogyan vannak” “az egyház is úgy szereti a gyerekeiteket, ahogyan vannak, mivel ők Isten gyermekei.” – amikor a Tenda di Gionata (Jonatán sátra) nevű katolikus szervezet tagjai látogatták meg. Ennek meleg katolikusok, melegek katolikus szülei és papok a tagjai.

Steiner Kristóf bejegyzésében erre az ellenmondásra igyekezett felhívni a figyelmet.

Steiner Kristóf: Az előbújásom a saját boldogságom miatt volt fontos

Elítéli, amit Kövér László mondott a melegekről, de szívesen leülne vele beszélgetni. Úgy látja, a magyarok többségének szexuális kultúrája a Hahota-karikatúrák szintjén áll, de bízik a javulásban. A július 6-i Budapest Pride felvonulás kapcsán a kordonokról és a Pride identitáskereséséről is beszélgettünk, meg arról, hogy beleállna-e egy, az azonos neműek házasodási jogáról szóló kampányba.

Figyelmébe ajánljuk