„Nem vagyunk egyformák” – reagálta Tiborcz István Magyar Péter kijelentéseire

  • narancs.hu
  • 2024. február 13.

Belpol

Nem szeretne politikai csatározások résztvevője lenni. 

„Ahogy eddig is, így most is állok az Ön és a sajtó rendelkezésére a gazdasági tevékenységem és társadalmi szerepvállalásommal kapcsolatban. De ahogy korábban, a jelenben sem szeretnék politikai csatározások résztvevője lenni.

Vannak olyan emberek, akik a gazdasági életből kikerülve politikai hatalmat akarnak szerezni, és vannak azok, akik a gazdasági életben igyekeznek értéket teremteni az építészeti örökségünk megmentésével és munkahelyek teremtésével.

Nem vagyunk egyformák” – reagálta a Magyar Hangnak Tiborcz István vállalkozó, Orbán Viktor miniszterelnök veje. 

Mint ismert, a hétvégén Novák Katalin köztársasági elnök mellett Varga Judit igazságügyi miniszter is lemondott, ugyanis kettőjük hozzájárulásával kaphatott kegyelmet K. Endre, a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettese, aki pedofil bűncselekmények eltussolásában vett részt. 

Ezután Varga volt férje, a Diákhitel Központ egykori vezérigazgatója, Magyar Péter is a nyilvánossághoz fordult, és több ízben kritizálni kezdett egyes szereplőket, főként a miniszterelnök kabinetfőnökét, Rogán Antalt, valamint Tiborcz István, Orbán Viktor vejét, milliárdost. 

Kedd reggeli posztjában például arról érdeklődött, mikozben Tiborcz gyarapodását sorolta,– „37 évesen 100 milliárdjaid vannak, szállodák tömkelege, bank, alapkezelők, rengeteg egykori értékes állami ingatlan, Waberer’s, a fél belgrádi irodapiac, még fel sem épült budapesti irodaházak (már előre kiadva állami cégeknek)” –, hogy milyen egyéb cégeket vesz át mostanában. És egyébként összesen mennyi állami hitelt vagy támogatást kapott, vett át a portfólió összerakásához. „Mi a titkod? Oly sokan szeretnének inspirálódni a sikersztoridból, hiszen oly sok magyar ember járt jó iskolákba, dolgozik rengeteget és valahogy nekik nem állnak össze ilyen szerencsésen a csillagok”. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Orbán nagyotmondása a délszláv háborúba való magyar beavatkozás visszautasításáról

Nem létező szerbiai magyar beavatkozás amerikai követelésének visszautasításáról beszélt pénteki állami rádiós szózatában Orbán Viktor. Az 1999-es jugoszláviai légiháború során nem volt tervbe véve szárazföldi művelet, nem volt mit megakadályozni. Orbán hári jánosi „visszaemlékezése” egy bő másfél éve kezdődött önfényezés második része.