Nemcsák Károly: A Színművészetire ráfért ez a változás

  • narancs.hu
  • 2021. április 6.

Belpol

Szerinte az az ideológiai vonal, amit eddig képviselt az egyetem, frissítésre szorult. "Nagyon leszűkült az a kör, akik tanítottak."

Nemcsák Károlyt augusztus végén nevezték ki az SZFE kuratóriumának felügyelő bizottsági tagjává, többek között erről is beszélt az egyetem honlapján megjelent interjúban.Többször hangsúlyozta, úgy érzi, az egyetem körül kialakult helyzet „egy bizonyos folyamatnak a része”. Hogy mi ez a folyamat, mire gondolt, az nem világos, nem derült ki, de egyebek mellett azt is megemlíti, hogy már a 2019-es őszi színházi demonstrációt sem nézte jó szemmel. Azóta eltelt egy év, és „azt látjuk, hogy itt nem pusztán egy diákzavargásról van szó, hanem egy felépített folyamatról. Az derült ki, hogy bizonyos emberek nem szeretnének együtt dolgozni jobboldali gondolkodású művészekkel. Ez azért riasztó. Ami rettentően szomorú, hogy a szakmánk iszonyatosan megosztott lett."

Nemcsák szerint "a Színművészetire ráfért ez a változás, és azt is gondolom, hogy az az ideológiai vonal, amit eddig képviselt az egyetem, szintén frissítésre szorult. Nagyon leszűkült az a kör, akik tanítottak.”

Figyelmébe ajánljuk