Németh Szilárd szerint különleges jogrend esetén az 50 éveseket is hadba fogják hívni, hogy megvédjék a hazát

  • narancs.hu
  • 2018. november 15.

Belpol

De szerinte van biztosíték. A kétharmad.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára volt az ECHO TV ma reggeli vendége, és leginkább arról beszélt, hogy Demeter Márta és a Migration Aid rossz.

Majd a műsor végén kérdezték a honvédelmi törvény tervezett módosításáról is, mely szerint 40-ről 50 évre emelnék a hadkötelezettséget. A rezsibiztos azt mondta, hogy háborús helyzetben, különleges jogrendnél, megelőző védelmi helyzetben szeretnék elérni, ha az 50 éveseket is hadba lehetne hívni. Szerinte Európában ez nem egyedülálló, és van is biztosíték, méghozzá az országgyűlés kétharmados többsége. Ami ma, ugye, a Fidesz–KDNP-t jelenti.

 

Németh szerint akik egyedül nevelik a gyereküket, vagy nagycsaládosok, továbbra sem lesznek behívhatók. 850 ezer emberrel többen állhatnak rendelkezésre egy országot ért támadás esetén, hogy közösen védjük meg a hazánkat – tette hozzá a Fidesz-alelnök.

Figyelmébe ajánljuk

A pénztelenség segíthet a Homokhátságon

Lényegében elkaszálta a kormány a Homokhátság, pontosabban a Duna-Tisza-köze vízpótlási projektjeit. Egy határozatban a leghátulra sorolták a beruházást, így aligha lesz esély arra, hogy megvalósuljon. Elsőre rossz hírnek tűnik ez, valójában ennél jobb nem is történhetett volna a térséggel.