Németországban fogták el a budapesti támadás gyanúsítottjait

  • narancs.hu
  • 2023. március 15.

Belpol

Újabb két embert vett őrizetbe a rendőrség azok közül, akiket a budapesti videófelvétel alapján felismertek.

A német rendőrök szerdán hajnalban elfogták a 21 éves Emilie D.-t és Moritz S.-t, akiket azzal gyanúsítanak, hogy február elején Budapesten olyan embereket támadtak meg az utcán, akikről feltételezték, hogy az úgynevezett kitörés napi megemlékezésre érkeztek – írja a Bild

A tudósítás szerint reggel hatkor több lakásba is behatoltak a rendőrök a szászországi Lipcsében és a Türingiai Jénában, és ezt a két fiatalt sikerült elfogni.

Az említett két német fiatalt, valamint Clara Wittkugelt (22), Anna M.-et (26), Tobias E.-t (29) és az olasz Ilaria S.-t (38) azonosították a rendőrök azon a térfigyelőkamera-felvételen, amely a február 10-én Gazdagréten lezajlott támadást rögzítette. Az látszott, hogy többen hátulról megtámadnak egy férfit, viperával ütik, rugdossák, és lefújják gázspray-vel is a járókelők szeme láttára. 

A magyar rendőrség – emlékeztet a Telex – négy támadást vizsgál a kitörés napi eseményekhez kapcsolódva, mind a négy esetben baloldali szélsőségesek támadhattak. Ez idő tájt szélsőjobboldaliak is ugyanilyen támadást hajtottak végre.

 

 

A Bild arról ír, hogy egy 42 éves magyar mellett Tobias E.-t, Anna M.-t, Iliara S.-t már korábban elfogták.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mind idegenek vagyunk

  • SzSz

A világtól elidegenedett, magányos filmes hősök lelőhelye filmes tapasztalataink szerint elsősorban a metropoliszok, illetve a kertvárosok.