Népszava: Novák Katalin hivatalos útjai során honvédségi géppel repül

  • narancs.hu
  • 2023. január 2.

Belpol

December közepéig közel 27 millió forintot költöttek el az utazásaira. 

Csak egy alkalommal utazott menetrendszerinti járaton Novák Katalin köztársasági elnök a tizenkilenc repülős útjából – számolt be a Népszava

A lap azt írja, hogy a költségvetési törvény értelmében az államfő utazásaira 449,3 millió forint áll rendelkezésre, melyből december közepéig „27.128.257 forint került kifizetésre.” Az egyetlen menetrendszerinti járattal Novák Katalin Londonba utazott II. Erzsébet brit királynő temetésére még szeptember 18-án. 

Azt nem árulta el a Sándor palota, hogy a további tizennyolv alkalommal milyen repülővel utazott a köztársasági elnök, de a lap úgy véli, hogy amennyiben nem valamelyik NER-oligarcha gépét használta, akkor vélhetően a honvédség „nem kormányzati” repülői jöhetnek szóba. 

Novák Katalin hivatalos úton december közepéig Lengyelországban, Romániában, Németországban, Csehországban, Lettországban, Brazíliában, Portugáliában, a Vatikánban, az Egyesült Államokban, Kanadában, Horvátországban, Koszovóban, az Egyesült Királyságban, Máltán, Franciaországban, Izraelben, Ukrajnában és Irakban járt. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk