Népszavazást kezdeményez a Momentum a lakástakarékokról

  • narancs.hu
  • 2018. október 17.

Belpol

Nem nyugszik bele a párt a kormány rohamtempóban elfogadott intézkedésébe.

A párt szerdai közleménye szerint népszavazást kezdeményez arról, hogy megmaradjon a lakástakarékok állami támogatási formája.

A Momentum szerint a parlament egy nap alatt egyeztetés nélkül, rohamtempóban fogadta el a törvényt, amely az  állampolgárok megtakarításai alól húzza ki a talajt, és emberek százezreit fosztja meg a lakhatási válság idején annak a lehetőségétől, hogy egyszer saját otthonuk legyen.

A párt ezért a következő népszavazási kérdést nyújtotta be ma délután a Nemzeti Választási Bizottságnál:

Egyetért-e Ön azzal, hogy a lakás-takarékpénztárakról szóló 1996. évi CXIII. törvény szerinti lakás-előtakarékosság állami támogatását az Országgyűlés terjessze ki a megkötésre kerülő lakás-előtakarékossági szerződésekre is?

Momentum Mozgalom

A Momentum szerint az Alkotmánybíróság korábbi megállapításai alapján jövőbeli költségvetési törvényjavaslatra hivatkozva nem tagadható meg a népszavazás.

„Ha a Nemzeti Választási Bizottság elutasítja a lakástakarék-pénztárakkal kapcsolatos kezdeményezést, akkor figyelmen kívül hagyja az Alkotmánybíróság kötelező érvényű megállapításait, és önkényesen ellentmond neki, és szakmai alapról tisztán politikai alapra helyezi a kérdés megítélését. A Momentum álláspontja szerint a lakástakarék pénztárak állami támogatásával kapcsolatos kérdés olyan fontos, nemzeti ügy és olyan sok magyar családot érint, hogy hagyni kell, hogy a népakarat érvényesülhessen vele kapcsolatban” – áll a Momentum közleményében.

Egy hónap, és kitalálja a kormány, hogyan váltja ki a CSOK a megszüntetett lakástakarékpénztárt

Állítólag felújításra is jó lesz. De az nem világos, ki veheti majd igénybe, és milyen feltételekkel.

 

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!