Népszavazást kezdeményez a Momentum a lakástakarékokról

  • narancs.hu
  • 2018. október 17.

Belpol

Nem nyugszik bele a párt a kormány rohamtempóban elfogadott intézkedésébe.

A párt szerdai közleménye szerint népszavazást kezdeményez arról, hogy megmaradjon a lakástakarékok állami támogatási formája.

A Momentum szerint a parlament egy nap alatt egyeztetés nélkül, rohamtempóban fogadta el a törvényt, amely az  állampolgárok megtakarításai alól húzza ki a talajt, és emberek százezreit fosztja meg a lakhatási válság idején annak a lehetőségétől, hogy egyszer saját otthonuk legyen.

A párt ezért a következő népszavazási kérdést nyújtotta be ma délután a Nemzeti Választási Bizottságnál:

Egyetért-e Ön azzal, hogy a lakás-takarékpénztárakról szóló 1996. évi CXIII. törvény szerinti lakás-előtakarékosság állami támogatását az Országgyűlés terjessze ki a megkötésre kerülő lakás-előtakarékossági szerződésekre is?

Momentum Mozgalom

A Momentum szerint az Alkotmánybíróság korábbi megállapításai alapján jövőbeli költségvetési törvényjavaslatra hivatkozva nem tagadható meg a népszavazás.

„Ha a Nemzeti Választási Bizottság elutasítja a lakástakarék-pénztárakkal kapcsolatos kezdeményezést, akkor figyelmen kívül hagyja az Alkotmánybíróság kötelező érvényű megállapításait, és önkényesen ellentmond neki, és szakmai alapról tisztán politikai alapra helyezi a kérdés megítélését. A Momentum álláspontja szerint a lakástakarék pénztárak állami támogatásával kapcsolatos kérdés olyan fontos, nemzeti ügy és olyan sok magyar családot érint, hogy hagyni kell, hogy a népakarat érvényesülhessen vele kapcsolatban” – áll a Momentum közleményében.

Egy hónap, és kitalálja a kormány, hogyan váltja ki a CSOK a megszüntetett lakástakarékpénztárt

Állítólag felújításra is jó lesz. De az nem világos, ki veheti majd igénybe, és milyen feltételekkel.

 

Figyelmébe ajánljuk