Netanjahu fia Schmidt Mária vendége volt: Soros szervezetei belülről rombolják Izraelt
K_EPA20150318086.jpg
Tel-Aviv, 2015. március 18. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, a jobbközép Likud párt vezetője (k) a fia, Jair (j) társaságában a jeruzsálemi siratófalnál 2015. március 18-án, miután az előző nap a Likud győzött az izraeli parlamenti választásokon. (MTI/EPA/Abir Szultan)

Netanjahu fia Schmidt Mária vendége volt: Soros szervezetei belülről rombolják Izraelt

  • Narancs.hu/MTI
  • 2019. október 30.

Belpol

Jair Netanjahu előadást tartott, aztán Maróth Miklóssal, az MTA-tól elvett kutatóhálózat vezetőjével és a szélsőséges Breitbart újságírójával beszélgetett

Benjámin Netanjahu eddigi izraeli miniszterelnök fia a Schmidt Mária vezette XXI. Század Intézet meghívására érkezett a Budapestre.
Jair Netanjahu előadásában azt mondta, hogy az Európai Unió rengeteg pénzzel támogat több száz radikális Soros-szervezetet Izraelben. Ezek közös célja, hogy a zsidó állam megszűnjön a jelenlegi formájában - tette hozzá.
Szerinte Magyarország úgy tudja segíteni Izraelt a kereszténység védelmében végzett munkájában, hogy nyomást gyakorol az unióra: ne támogassa az izraeli radikális civil szervezeteket, cégeket több millió euróval. Ezek anticionisták, zsidó- és keresztényellenesek, anarchisták, palesztinokat segítők, sőt némelyek felkeléseket robbantanak ki, autópályákat barikádoznak el - sorolta. Egyes szervezetek célja, hogy megszüntessék Izrael zsidó identitását, mások illegális bevándorlókkal akarják elárasztani az országot - példálózott.
Ezek a szervezetek jogi és egyéb szolgáltatásokat kapnak Sorostól és az EU-tól, ezért rendkívül erősek. Bár csupán a lakosság 5 százalékát képviselik, szörnyű károkat okoznak az izraeli demokráciának - hangoztatta Jair Netanjahu.
Az előadást követő kerekasztal-beszélgetésen Jair Netanjahu a Maróth Miklós, az (MTA-tól elszakított) Eötvös Loránd Kutatási Hálózat elnöke közölte, hogy az első világháborúig az arabok és a zsidók viszonya elég jó volt, nem feszült köztük halálos ellentét. Ez utána alakult ki, amikor a Közel-Keleten is létrehozták a nemzetállamokat, elvetették az ellenségeskedés magvait.
Azt mondta, hogy ma pont azokban az államokban - Franciaországban és Németországban - rosszabb a zsidók helyzete, amelyek előszeretettel vádolják antiszemitizmussal Magyarországot.
Aaron Klein, a Breitbart News újságírója úgy vélekedett: Donald Trump amerikai elnököt ugyanaz a globalista ideológia akarja ellehetetleníteni, amely Magyarországot és Izraelt is.
Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója köszöntőjében azt mondta: a Közel-Kelet történései közvetlen hatással vannak Európára és azon belül Magyarországra. A térségről szóló hírek azonban sokszor fragmentáltak maradnak, nem visznek közelebb ahhoz, hogy megértsük, miért nem mutatkozik a béke reménysugara a Közel-Keleten - tette hozzá.
Jair Netanjahu azt hangoztatta, hogy Izraelnek stabilitásra van szüksége, és apja egy zseni, amiért ennyi ideje "lavíroz" a nagyon instabil izraeli politikai rendszerben.

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?