Meglepetés: a fideszes Mészáros László István nyert Felcsúton

  • narancs.hu
  • 2018. augusztus 12.

Belpol

Simán.

Balmazújváros, Sorkikápolna és Pásztó mellett Felcsúton is időközi önkormányzati választást tartottak vasárnap.

Míg a Hajdú-Bihar megyei Balmazújvárosban azért lett szükségszerű a választás, mert a polgármestert, Veres Margitot (független) áprilisban hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt jogerősen öt év börtönre ítélték. Addig a Vas megyei Sorkikápolnán a polgármester halála miatt kellett kiírni a választást. A Nógrád megyei Pásztón nem csak polgármesterre, de képviselőkre is voksoltak, mert a település képviselő-testülete április végén feloszlatta magát.

A Fejér megyei Felcsúton, mint ismert a település korábbi vezetője, a nemzet gázszerelője, Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP) áprilisban lemondott tisztségéről, hogy közlése szerint "kizárólag gazdasági érdekeltségeire koncentráljon". A voksoláson két jelölt indul, egyikük Mészáros László István a Fidesz-KDNP jelöltjeként, a másik Mészáros László János pedig függetlenként (a Magyar Kétfarkú Kutya Párt támogatásával).

Magyar Kétfarkú Kutya Párt

Nekünk Felcsút az első!

A település választói névjegyzékében 1509-en szerepeltek.

Sisa András Felcsút jegyzője az MTI-vel közölte: a Fidesz-KDNP jelöltjét, Mészáros László Istvánt választották polgármesterré. Az 1509 szavazásra jogosult választópolgárból 615-en vettek részt a voksoláson. A jelöltekre 601 érvényes és 14 érvénytelen szavazat érkezett. A Fidesz-KDNP jelöltje, Mészáros László István 535 szavazatot kapott, míg a független Mészáros László Jánosra 66-an voksoltak.

(MTI)

Figyelmébe ajánljuk