„Nincsenek ládikáink”

  • narancs.hu
  • 2024. május 26.

Belpol

Magyar Pétert vasárnap este az ATV-ben arról is kérdezték, miből finanszírozza a kampányát.

Az ATV Napló című műsorában Sváby Andrásnak adott hosszabb interjút Magyar Péter vasárnap este. A beszélgetés elején a politikus megismételte, amit Felcsúton pénteken már elmondott: ott lesz a május 30-i vitán az MTV-ben, de nem azokról a témákról fog beszélni, amiket a közmédia meghatározott, hanem azokról, amiket ő fontosnak gondol – írja összefoglalójában a 444.

Kit fog támogatni a Tisza a fővárosi közgyűlésben? – tette fel a kérdést Sváby. Magyar Péter elmondta, hogy senkit nem fognak automatikusan támogatni, egyes ügyekben hoznak majd döntést a pártja képviselői, akik a listájukról jutnak be a budapesti önkormányzatba. A Lánchídról kitiltott autóforgalmat hozta fel példaként a riporter, és arról kérdezte Magyart, hogy mi a véleménye. A Tisza vezetője elmondta,

lehetne egy új gyalogoshídat építeni a Dunára és akkor vissza lehetne engedni a forgalmat a Lánchídra.

Kérdésre azt is megerősítette, hogy továbbra sem szándékozik kimenni Brüsszelbe, noha ő szerepel a Tisza EP-listájának élén. Szerinte az emberek azt várják el, hogy június 9-e után megkezdje a pártépítést. Azt mondja, vannak nevei is, jelentkezők, akik csatlakoznának hozzá. Volt fideszesek is vannak köztük – mondta Sváby kérdésére, de leszögezte, hogy magas rangú pártpolitikusok, például jelenlegi országgyűlési képviselők nem csatlakozhatnak.

Magyar szerint nem igaz, hogy Orbán máig egyeztetne Varga Judittal, Magyar volt feleségével. Azt mondja, áttételesen továbbra is kap információkat a Karmelita környékéről.

Bár barátai már nincsenek a miniszterelnök körében, de két olyan embert is megemlített név nélkül, akik egy éve még Orbán mellett dolgoztak és ma már neki drukkolnak.

„Nincsenek ládikáink” – mondta arra a kérdésre, hogy miből finanszírozza a kampányát. Azt állítja, kizárólag adományokból áll össze a költségvetés. A felajánlásokat – amely közt van pár ezer, de 500 ezer forintos is – folyószámlára kapják, s mint Magyar megjegyezte, csak forintszámlájuk van.

Nézői kérdésekként a következőket tette fel a műsorvezető és ezeket a válaszokat adta Magyar:

- Bevezetné-e az eurót? - Igen.

- Hogy lehet megszüntetni a rendeleti kormányzást? - Vonják vissza a képviselők.

- Szükséges-e az ÁFA-csökkentés? - Legalább az alapvető élelmiszerek esetében levinné a minimumra.

- Engedélyezné-e a jogilag szabályozott eutanáziát? - Erről vitatkozni kell, nem neki, hanem a társadalomnak kell eldönteni népszavazáson.

- Csak hőzöng és ki fog pukkadni a lufi? - Nem, hanem lépésről lépésre építkezik.

- Nagyon nyeszlett, eszik-e rendesen? - Tizenegy kilót fogyott, de bírja.

- Mit csinálna a végrehajtás rendszerével? - Államosítaná a feladatot.

- Mit változtatna a választási törvényen? - Tisztázná a levélszavazatokat.

- Tuljadonképpen kinek dolgozik? - A magyar embereknek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk